Nincs megjeleníthető tartalom

Dobosné Bús Ágnes | Gyermek pszichológus Székesfehérvár | zoldalmakozpont.hu

Dobosné Bús Ágnes

Dobosné Bús Ágnes vagyok. Egészségpszichológiai végzettségemet a Debreceni Egyetemen szereztem, és jelenleg az ELTE PPK tanácsadó szakpszichológus képzésén (családi és párkapcsolati tanácsadás) veszek részt, hogy minél nagyobb kompetenciával rendelkező szakemberként segíthessem a hozzám forduló családokat, gyermekeket, serdülőket.

Pedagógiai pályafutásom alatt ismertem fel, hogy manapság mennyire nagy szükség van a gyermekek, családok, szülők szakszerű támogatására. Nevelési tanácsadóban végzett munkám során sok családnak segítettem már gyermekükkel kapcsolatos nehézségeikben, iskolai, óvodai életbe való beilleszkedés kapcsán, magatartási problémák megoldásában, illetve serdülőkori krízisek leküzdésében. Sajátos nevelési igényű gyermekek diagnosztizálása során nap, mint nap tapasztalom, hogy a speciális helyzethez megfelelő támasz nyújtására van szüksége mind a gyermeknek, mind a szülőnek.

Szemléletmódomat igyekszem frissíteni, hogy a párokat, családokat a legjobb úton tereljem elakadásaik megoldásában, amelyhez pár- és családterápiás technikák alkalmazása és rendszerszemléletű gondolkodásmód bővítése nyújt még több lehetőséget.

Miben segíthetek?

Beilleszkedési nehézségek, életvezetési tanácsadás; egyéni és családi tanácsadás; kamasz- és serdülő tanácsadás; szülő-gyermek közötti kapcsolati nehézségek; krízisintervenció; nevelési tanácsadás; önértékelési problémák; teljesítményszorongás; személyes /társas alkalmazkodás; tanulási zavarok; tanulástechnikák.

2018 óta mint családi és gyermekpszichológus Székesfehérváron, a Zöld Alma Fejlesztő Központban is állok rendelkezésükre. Itt a tanácsadás egy első interjúval kezdődik, amelyre az egész családot várom. A probléma alapos feltérképezése után (amely több alkalomból is állhat) közösen megbeszéljük és egyeztetjük a további konzultációs időpontokat. A központ előnye, hogy pszichológiai tanácsadás mellett, szükség esetén számos lehetőséget tudunk nyújtani a hozzánk fordulóknak.