Nincs megjeleníthető tartalom

Kulcsár-féle mozgásterápia

 

A tanulási nehézségek és a magatartási zavar hátterében az esetek 70-75%-ában az idegrendszer részleges éretlensége áll.

Egy, vagy több terület érése elmarad a többihez képest. Vannak olyan területek, amelyek nem az életkornak megfelelően, hanem jóval alatta szabályoznak. Így nem lehet elvárni, hogy az életkorának megfelelő érett válaszreakciókat adjon a külvilág ingereire.

Egy vizsgálatsorozattal felderítjük az érésben elmaradt területeket, és Kaiser Márta célzott, az adott területhez kapcsolódó speciális mozgásokkal fejlesztjük.

A feladatok személyre szabottak, és igazodnak a gyermek  fejlődési üteméhez.

Kaiser Márta terápiája során rövid idő, akár két-három hét alatt mutatkoznak az első eredmények. Feltétele, hogy napi rendszerességgel végezzék a feladatokat.

A teljes rendeződés hosszú hónapokat vesz igénybe és nem lehet előre megbecsülni, mert a haladás üteme a gyermek fejlődésétől függ.  A napi gyakorlás 15-20 percnyi idő ráfordítást igényel.

Természetesen a mozgásterápia nem helyettesíti a tanulást. Egy normál intellektusú gyermekszámára lehetővé teszi a kortársaival való együtt haladás anélkül, hogy éjjel-nappal tanulnia kellene. A sérült gyerekeknek segíthet  hátrányainak ledolgozásában.

A teljes rendeződést nehezíti, ha öröklött tényező, vagy sérülés áll a nehézségek hátterében. Ilyen esetekben jelentős maradvány tünetek nehezíthetik a haladást. Pl. Lassabban olvas, ír, vagy lassabban számol.

A tanuláshoz kapcsolódó stressz is nehezítheti a tünetek maradéktalan felszámolását. Ezekben az esetekben személyre szabott stressz oldó technikák jelenthetik a megoldást.


A Kulcsár-féle mozgásterápia és mozgásfejlesztő torna Székesfehérváron a Zöld Alma Fejlesztő Központban már elérhető Kaiser Márta kollégánknál.